Fullmåne

Efter att ha läst på något forum för några år sedan insåg jag att fullmåne påverkar mer folk än vad jag trodde då.
Även mig... med dålig sömn? Sover dåligt runt fullmåne och när jag såg månen idag gick den biten upp för mig igen.
 
Kanske är det också en förklaring till lite av mitt konstiga beteende de senaste dagarna. Eller så är det bara allt jag alltid har i huvudet men aldrig märker för jag inte är så uppmärksam ;) Svarade inte på ett telefonsamtal idag och orsaken var helt oacceptabel. Helt. Tänkte för några sekunder ringa upp men orsaken var fortfarande gällande. Skulle kunna rabbla upp vad som inte varit okej de senaste dagarna men det gör sig inte på en blogg. Jag låter tillräckligt nere när jag skriver ändå. Haha.
 
Mest av allt vill jag att någon ska ringa och säga att allt blir okej, allt ordnar sig. Vilket inte är realistiskt. Inte för att jag skulle tro på det heller. Men en kram eller så. Kanske.
 
JAG gör det här. JAG är den som är såhär och JAG är...
 
00.17 och nu ska jag sova. Hungrig men ska sova. NU. Okej?! Vill inte vända på dygnet mer. Ska nog köpa mig lite Ovesterin så man har något att se fram emot ;D
 
 

Tvångstankar suger.

Tänkte jag i onsdags och tänker än. Jag tror de flesta har i alla fall någon form av tvångstankar under någon tid i deras liv. Är det små saker kan det fungera rätt "smärtfritt" men när tankarna inkräktar på livet mer är det inte okej. Inte någonstans. Så jag blir lite irriterad på mig själv. För det där brukar inte vara ett speciellt stort problem.
 
Äter dåligt. Vilket jag inte får göra när jag ska läka sår och kropp och allt. Ingen aptit. Det måste ordnas!
 
Med grejen går det bra och jag gick med jeans för andra gången idag :D Den känns oftast inte. Snöret kan dock bränna ibland? Men det fungerar.
 
 

Så...

Grejen är snäll, snöret har skavt lite idag? Antar att det är snöret om inte så något annat av "lagrena" ;) Provar tunnare bindor. Kanske kan fungera men ja det är lite konstigt att det kommer ut grejs. Haha! Fast det ska ju göra det men inget jag är van vid. Inte blodigt just nu i alla fall. Annars så är jag mest lite irriterad över att jag inbillar mig själv att den egentligen ska gå längre in. Okej, om jag nu förlorat någon/några millimeter när jag slarvade (Det går superbra nu, den är ute minimalt med tid!) så får det väl vara på det viset. Jag vet hur nära det var att jag gav upp med grejen. Så *klapp på axeln*. Hehe.
 
Annars så slår jag mest sönder mig själv med tankar. Fint. Vänder på dygnet gör jag också. Dumt av mig! Somnade sittande i en soffa och sinkade hela min dag... Hade väl iförsej inget vettigt för mig ändå ;P
 
I can't tolerate
The feelings that I feel when I feel
 
Donkeyboy- Ambitions
 
 
 

Winter wonderland

Med eller utan plopp, ha en riktigt fin jul!
 

Another day bites the dust

Samlade ihop 3 samtal där jag tryckte Upptaget och 2 missade. Svarade slutligen under det enda tillfället jag egentligen var upptagen. Heja mig liksom ;) Sen det där med att prata... Svårt att hitta något bra läge på det. Det som andra säkert tycker är viktigt är accepterat av mig = inte så viktigt. Pratade mer än vanligt vilket betyder att jag är ovanligt låg. När jag inte bryr mig kan jag säga vadsomhelst. Hehe. Som sagt, det är inte viktigt.
 
Människor är dock jävligt viktiga för mig och jag skulle gärna vara lite mer kompetent på den fronten. Där vet jag dock att jag utvecklats mycket trots bakslag. Är naiv och skulle göra mycket för folk som bara är snälla mot mig, ja kräver inte alltid ens det... Hjälpsam.
 
Men spelar det någon roll eller så spelar det all roll i hela världen.
- Är inte det en känsla?
AHHHHHHHH. Lets kill it! Haha nämen nu börjar jag spåra ur så bäst att sova. Ska möta julrushen så inga mjukisbyxor för mig. Stör mig föresten jättemycket på revan mina snygga trosor har på den tunna delen typ längst upp, var så när jag fick trosorna och kunde den inte varit på något bättre ställe?! Elakt.
 
 
 


 

Hur dagen blev

Ett borttryckt samtal och ett missat. Uttagning och insättning på nytt ställe i "böjda ben posen". Allt utan bedövning. Slarvar inte. Svag aptit men åt mat samt fikade. Kunde druckit mer.
 
 
 
 

way to go

Tryckte Upptaget när telefonen ringde och hoppas på bättre tider eller något. Grejen går in och jag tänker inte bedöva idag.

12.40

 
 
                                              Det där med att man kanske ska skriva tackkort alltså!
                                              Tänker tillbaka varje dag på hur fantastiska människor inom
                                              vården uppenbarligen kan vara ♥ Sista dygnet, sista halvtimmen...
                                              helt fascinerad av att människor kan vara så bra. Inte vad jag är van vid.
                                       

En vecka sedan plattan togs bort.

och en vecka sedan jag fick besök :)
 
Inte för att jag trodde då att jag skulle ha kvar grejen nu. Att jag skulle fortsätta. Det fanns inte på kartan. Tills någon kom på att bedövningsgelen borde fungera. Ja, det är väldigt individuellt. Men det är klart att det kan göra ont, man är nyopererad! Låt aldrig någon förminska att du har ont. Om du har ont. Så den och att jag lovade till någon som faktiskt vet hur viktigt det är, hur dumt det annars kan vara.


Men... ungefär nu vaknade jag upp mitt i natten kissnödig. Jepp. Bästa sköterskorna! Helt klart.
 

Jag menade inte att slarva

men så somnar jag på sängen utan den i... hah så bra! Man blir ju galen för mindre. Vaknar, somnar igen? Vettefan. Så nu är det dags att sova eftersom jag uppenbarligen är trött och visst är det en smula smart eftersom jag vände lite på dygnet. Ska upp tidigt imorron, har ingen aning om hur mycket extra tid jag behöver för grejen? Får se! Trial and error: Det jag uppenbarligen inte kan ;P

Jag var 17,5

när jag sökte för det här första gången,var allt jag fick ett brev som beskräftade att inga blodprov var onormala
samt en rädsla för att söka igen pga obehaglig läkare (kvinnlig variant)
vilken som var så smart att hon inte tyckte att en gynundersökning var nödvändig
men kunde tänka sig om hon hittade ett ledigt rum för det vilket såklart inte fanns
 
*
Om man inte ställer några frågor får man inga svar. Jag har inga frågor och inga svar.
Jag vill inte ens svara när telefonen ringer senare. Svara på frågor och jag har bara dåliga svar.
Eller inga svar alls.
 
Önskar att jag ringt upp människan som ringde mig i fredags när jag var med en vän istället för att krångla.
Det får vara hur okej som helt att krångla men det kanske var fel val.
 
Tydligen gjorde det inte något bättre att få frisk luft. Kanske lussebullar hade hjälpt. Eller något.
Nej. Dagen var borde varit okej men slutade dåligt. Varför? Jag vet inte.

Och nu blir det väl 3 h igen.
 
 
 

Dricka vatten?!

Fortfarande dricker jag jättedåligt. Lyckats öka men ja det är inte direkt som innan allt. Jag blir galen. Det kan inte skada mig att ha mer toalettbesök. Ja, det är krångligt men uppenbarligen fixade jag det på en flygplatstoalett. Gör det ont får jag väl bedöva igen liksom?! Är duktig och har minskat mitt användade av gel samt då insett att jag inte behöver så himla mycket. Så jag är mer lugn över det faktum att den kommer att ta slut. Men efter googlade inser jag att gel i tubform verkar finnas överallt förutom i Sverige? Receptbelagda salvan på 2 % ska vara bättre därnere än 5% men hittade lite där folk blivit tillsagda att inte ha den inuti... 5 % antar jag då. Har iaf recept så det är nog 2 % jag får ut.

a sudden urge

att klia mig i naveln, sticker handen under tröjan och huh STYGN

Önskar att mina stygn faller bort. Vilket jag antar de ska göra. Ingen sa ett ord om det. Stygn föresten, hah konstigt ord. Ibland ser man ett ord med nya ögon och tycker det ser knasigt ut.

One day

Jag glömde gå utanför dörren och köpa lussebullar :(
I fredags lyckades jag i alla fall pallra mig över till en vän. Det var trevligt.
Men annars så får jag dåligt med frisk luft.
Så imorron (ok, idag) ska jag utanför dörren igen. Ska bli skönt!
En smula konstigt ändå... Jag är förändrad och allt annat är inte det. Inte mer än vanligt.
 
 

Confession

Den var ute i tre timmar inatt. Troligtvis lite mer. Inte att rekommendera när man egentligen inte ens haft den mer än fyra dagar. Man hinner få lite "ah den går inte in hela vägen"-känsla. Den gör det. Men det var mindre mysigt när den skulle ut nästa gång. Dvs...nyss. Snacka om att förstöra läkningen. Så nu måste jag skärpa mig för att behöva dras med den längre än nödvändigt på grund av slarv är inte okej.

Så. Det är inte okej men det är helt ofarligt om man räknar bort läkningen. Så bygg inte upp total ångest om du har din grej ute mer än vad du borde, speciellt så tidigt. Slappna av, du fixar det!

The most important things are the hardest to say

Och de kommer inte att spela någon roll. Jag tror vissa saker inte går att ändra, speciellt inte om man nog inte verkligen vill. Allt går in i varandra och jag vet ingenting. Ingen kan göra något åt det förutom jag som är för fast i det för att komma ur. Pratar och ändrar mig alltid sedan men det är försent då. Att man inte kan trycka på "Edit" och ändra orden.
 
Var utanför dörren för första gången sedan i onsdags. Trevligt och tiden gick fort.
 
Men annars vill jag bara säga PISSRÅTTA! Hah vänta det var ju lite dubbeltydigt, min kompis brukar säga det när hon är upprörd över något. Alltså. Det går. Men det går inte om jag låter den vara ute så länge som jag gör.
Så nu slutar jag skriva detta inlägg, bedövar och hoppas att det går.
 
Godnatt!

Jag och min bedövningsgel.

Jag är rädd över hur det blir när min bedövningsgel tar slut...
Ska givetvis prova bedövningssalva(samma preparat, mitt var någon form av kateterbedövning i såna sprutor man trycker ut gelen) men det lär skapa samma hysteri som innan jag fick det jag har nu. Är livrädd för den smärtan jag hade innan. Inte okej nånstans. Men det är individuellt för alla, nu hade jag ju "eldsmärta" av gynundersökningar då de bara petade lite försiktigt så klart att mina förutsättningar kanske inte var så bra. Kroppen kommer att vänja sig. Bara jag slutar ha ute den alldeles förlänge!  För ja, det är frihet. Men det går ju egentligen helt okej när den är i också. Galet ovant men ja.

Bytte till annan gördeltrosa och sexig rumpa där alltså

Köpte nämligen två par innan när jag trodde att de behöva gå över naveln. Så har gått runt idag med kanten nervikt till det yttersta och en ännu fulare rumpa än i de jag fick på Sahlgrenska. Jepp. Min rumpa är rätt platt i vanliga fall och nu med att man drar upp trosan då hamnar typ "rumpfettet" under trosan. Försökte fixa till med att peta ut de vanliga trosorna jag har under men då blev det obekvämt. Tror att något annat än mjukisbyxor är kört för mig tills jag hittat något som fungerar/ allt stabiliserar sig. Min navel har iaf slutat med att nästan peka utåt utan liknar mer min vanliga navel. Får se hur den ser ut när stygnen försvinner!
 
 
Annars så blablablaBLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Att jag bara vill prata om det här. Att jag vill. Men jag blir för mycket... gah. Sedan i tisdagkväll tänker jag på saker. Som rör MRKH och sånt som folk sagt/jag läser. Man kan ju inte vara överpratig. Jag är överpratig eller inte pratig alls. Nog ganska social i grunden men rätt socialt inkompetent kanske. För jag vill. Jag gillar ändå människor på något vis och för mig suger det. I MRKH-delen (ok det är över allt men för enkelhetens skull) av mitt liv hade jag bestämt mig för att "Nej, jag är fel och har inget gemensamt med andra MRKH:are". Skrev jag något nånstans var det fel, är fel och jag funderar starkt på att radera ord jag skrivit på andra ställen än här. Nu vet jag inte längre. För ja... uppenbarligen klarar jag inte det här själv.
 
Nu ska jag och mina jättehögatrosor försöka sova. Eller ja först dags att stoppa in något. Åh. The joy ;)
Den var ute galet länge idag och sen är jag så trött att jag glömmer smörja in den. Haha. Men man finner sina rutiner och vad som är lättast antar jag.
 

7.07

Minuters samtal med kuratorn och ja, jag är lite( läs, VÄLDIGT) imponerad över att jag ens ja... vad man nu ska säga men det fungerar. Eller ja jag ska inte säga att jag vet att att det fungerar för att jag vet att det inte fungerar riktigt. Men från denna tid i går till denna tid idag. Jisses.

Helt slut...

och det är inte över utan har just börjat.
 
Jag har tänkt (?! Vad hände igår?) och tror att jag behöver göra endel förändringar för mig själv.
Inte säker på vad riktigt dock. Men senaste dagarna var inte okej. Nånstans.
 
Hela helgen var jävlig. Men idag och igår var tuffare än något annat. Två av de absolut bästa sköterskorna lyckades byta av varandra inatt till dag. Förstår inte hur jag skulle klarat det annars. Samt att jag fick världens finaste besök som trots att jag såg ut som en död Marilyn Manson/hemskt skick var hur bra som helst.
Tack!  ♥
 
 

Trött men ser ljuset i röran

Okej, stressröran alltså... Inget annat ljus. Haha. Kanske juleljus?
 
Mina två största stressmoment löste sig enklare än vad jag hade trott. Fint av människorna som löste/löser sakerna åt mig!
 
Annars så packar jag väl eller borde packa men gör massa saker samtidigt. Ska skriva lite lappar också.
 
 
Och hitta mitt leg. Hm...

Stress

Nej, jag har inte alls skjutit upp endel saker till sista minuten.

sawdust.blogg.se

Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-syndrome= MRKH.

RSS 2.0